top of page

WIE ZIJN WIJ

.......................................................................................................................................................................................
Rein.jpg

Rein Bartlema

Osteopaat D.O./M.R.O.

Msc. Ost.

rein@bartlema.care

Ik ben begonnen in 1982 als fysiotherapeut in Alkmaar, waar ik jaren met veel plezier heb gewerkt. 

Daar mijn grote passie ligt bij het verbeteren van de kwaliteit van de zorg en de diversiteit van klachten van mijn cliënten, doe ik tot op de dag van vandaag nog veel cursussen. 

 

In 2002 heb ik de opleiding tot osteopaat afgerond en ben sindsdien werkzaam in Alkmaar als zelfstandig osteopaat. 

 

In 2011 ben ik de uitdaging aan gegaan om mijn Master of Science in de osteopathie te halen, welke ik in 2013 heb afgerond bij de Universiteit van Dresden in Duitsland. 

 

Het combineren van mijn opgedane kennis in de ruim 30 jaar dat ik in dit prachtige vak bezig ben heeft mijn passie onverminderd doen toe nemen. 

 

In 2003 hebben wij de fysiotherapie praktijk overgedaan aan de collega’s en ben ik het Van Rein Instituut in Alkmaar begonnen. Een mooi multidisciplinair centrum waar ik vele jaren met plezier heb gewerkt. 

 

Nu is de tijd gekomen om te vernieuwen en weer een zelfstandige kleine praktijk te beginnen en bent u weer van harte welkom. 

 

Opleidingen:

 

 • Fysiotherapie

 • Osteopathie

 • Osteopathie voor kinderen

 • Cranio Sacraal therapeut

 • Perrin techniek voor ME/CFS

 • Reconnective Healing

 • geïntegreerde technieken, 

 • osteopathie vanuit embryologisch inzicht (De Bakker)

 • NLP therapeut

 • Bowen therapeut

 • Acupunctuur

 • Kinesiologie

Bartlemacare Alkmaar

Henk van Steeg

Henk.jpg

Voor bedrijven is er Bartlema Care Verzuim & Interventies. Dit is een onafhankelijk bedrijf met veel expertise en ervaring op het gebied van verzuim, interventies en re-integratie. Bartlema Care Verzuim & Interventies is gevestigd in Alkmaar. Binnen Bartlema Care Verzuim & Interventies werkt een multidisciplinair team van osteopaten, psychologen en bedrijfsartsen samen met als belangrijkste doelstelling: een duurzame werkhervatting van werknemers.

 • Bartlema Care Verzuim & Interventies is onafhankelijk en kan met iedereen samenwerken. De belangrijkste doelgroep zijn werkgevers die rechtstreeks zaken willen doen.

 • De communicatie met de Arbodienst wordt verzorgd door Bartlema Care Verzuim & Interventies. Bartlema Care Verzuim & Interventies neemt het initiatief en heeft hiermee direct invloed op de re-integratie; onderzoek wijst uit dat snel ingrijpen de belangrijkste factor is voor werkhervatting.

 • Samenwerken met Bartlema Care Verzuim & Interventies is kostenbesparend voor werkgevers.

 • Bartlema Care Verzuim & Interventies speelt in op de liberalisering van  Arbo-dienstverlening.

 

Bekijk de Bartlema Care Verzuim & Interventies website hier voor meer informatie.

Bartlemacare Verzuim & Interventies
Yvonne.jpg

Total Reset therapie en tinnitus behandelaar

Yvonne Luijt

Yvonne Luijt: Testen op mineralen en supplementen.

Mijn naam is Yvonne Luijt en werk al vele jaren samen met Rein. Langzaam aan ben ik steeds meer gaan specialiseren in de richting van voeding, allergieën intoleranties en tekorten van mineralen. 

Het testen hierop doen wij door middel van spiertesten. Sinds kort heb ik succesvol de medische basisopleiding afgerond, die voldoet aan de

PLATO-eisen van de verzekeringsmaatschappijen.

 

Bartlemacare Alkmaar
Amy.jpg

Hypnotherapie en

EMDR

weggemansamy@gmail.com

Amy Weggemans

Amy Weggemans: Therapeut

Sinds een jaar of 30 werk ik al therapeut. Geen cliënt is hetzelfde en het blijft bijzonder om een stukje mee te lopen in het leven van de ander.

 

Naast gesprekken werk ik met:Hypnotherapie en EMDR

 

Soms zie je wel dat je ergens tegenaan loopt maar hoe vaak je er ook over praat het helpt niet om een verandering tot stand te brengen. Hierin kan hypnose een krachtige ondersteuning zijn. Hypnotherapie is een vorm van psychotherapie waarbij gebruik gemaakt wordt van naar binnen gerichte aandacht, oftewel hypnotische trance. Hierdoor ontstaat er meer toegang tot het onbewuste.

Alle psychologische processen waarvan we ons niet bewust zijn maar die ons gedrag, ons denken en emoties juist wel beïnvloeden. Door direct in het onbewuste te werken kunnen we wel de stap maken naar verandering.

 

EMDR (Eye Movement Desensitisation Reprocessing) is een zeer effectieve methode die wordt toepast na traumatische gebeurtenissen. Zoals na een ongeval, of een misdrijf maar kan ook toegepast worden op nare ervaringen vanuit de jeugd. Ook voor fobieën is deze methode geschikt. 

 

Bartlemacare Alkmaar
Tom-Huijbers.jpg

Verslavingscounselor

tom.huijbers@live.nl

Tom Huijbers

Tom Huijbers: Verslavingscounselor.

Ik heb zelf ongeveer 34 jaar een actieve verslaving gehad. Een aantal jaren (15) geleden heb ik mijn verslaving overwonnen en heb vervolgens in het buitenland een gedegen opleiding gevolgd waardoor ik mijn ervaringsdeskundigheid heb weten te professionaliseren. De afgelopen jaren heb ik veel met volwassen en jeugd met diverse verslavings -en gedragsproblematiek gewerkt (dit zowel klinisch als ambulant). Ik werk als zelfstandig behandelaar bij Barlema Care en ben tevens als freelancer werkzaam bij enkele gerenommeerde verslavingsklinieken.

 

Stella Bartlema

Stella.jpg

Administratie

stella@bartlema.care

Ik ben begonnen in de horeca, daarna in de detachering en ik heb jaren lang gewerkt op de planning van een transport-, aannemings-, en recyclingbedrijf in de weg en waterbouw. 

 

Sinds 1992 werkzaam geweest achter de schermen van o.a. Fysiotherapie Bartlema en het Van Rein Instituut in Alkmaar en Tuitjenhorn.

 

Verantwoordelijk voor de administratie en organisatie heb ik met plezier vele jaren deze werkzaamheden gedaan. Ook voor mij is het nu tijd om in een kleiner setting weer nieuwe en creatieve zaken te ontwikkelen. 

Stella Bartlema

Bartlemacare Alkmaar
bottom of page